СЕМИНАР 2021
Публикувано на: 18.10.2021

ИОЦЖ – образование за интелигентност, добродетелност, добра физическа форма и балансирано развитие на емоциите и волята

На 8, 9 и 10 октомври 2021 г. в х-л „Шипка“, София, се проведе петият пореден семинар по ИЖЦЖ, организиран от Сдружение „Постоянно образование”, филиал на японския образователен център „Номура“ за ИОЦЖ.

       Броят на участниците беше ограничен до 7 души - съобразно пандемичните условия. Участваха представители на образователни и културни институции от Пловдив, Велинград, В.Търново, Шумен и София.

       В програмата бяха включени 3 лекции с лектор Мария Цонкова, председател на Сдружение „Постоянно образование”: „ Мястото и ролята на ИОЦЖ в съвременния свят – философията „Номура“ като контрапункт на съвременната материалистична цивилизация”, „Схващане за живота според ИОЦЖ“ и „ ИОЦЖ – образование за интелигентност, добродетелност, добра физическа форма и балансирано развитие на разума, емоциите и волята“, както и 3 документални филма:  „История на образователния център „Номура“, „ Дарът, наречен живот“ и  „Възраждане на изгубената човечност“.

       Семинарът премина успешно, като особено интересни бяха дискусиите, провокирани от  темите, зададени от семинара за съвременното състояние на обществото във всички области.